Wanneer doorbreekt Bitcoin de weerstand van investeerders die op korte termijn vasthouden?

De eigenschappen van de blockchain maken Bitcoin tot een unieke vorm van activa. Door de Bitcoin-software te gebruiken, de volledige transactiehistorie te raadplegen en nieuwe blokken te verifiëren, zijn er interessante inzichten te verkrijgen. Bijvoorbeeld dat de gemiddelde aankoopprijs van mensen die kortetermijninvesteerders zijn in Bitcoin momenteel fungeert als een belangrijk niveau van weerstand.

Wat wordt bedoeld met korte termijn investeerders?

Korte termijn investeerders zijn personen die hun Bitcoin 155 dagen of langer vasthouden. Volgens Glassnode-onderzoek is dit een relevante grens, aangezien mensen na deze periode de neiging hebben om hun Bitcoin langer vast te houden. Met andere woorden, wanneer ze de grens van 155 dagen bereiken, is de kans groot dat het investeerders zijn die van plan zijn om hun Bitcoin nog geruime tijd vast te houden.

Een onderzoek naar het onderscheid tussen korte en lange termijn Bitcoin-investeerders laat zien👇 Velen weten dat Glassnode een muntleeftijd van 155 dagen hanteert als scheidslijn tussen KTI en LTI. Ik heb geprobeerd dit cijfer te valideren met mijn eigen onderzoek. pic.twitter.com/Mj0YUSK8vI— Bull From The Sea (@bullfromsea) 30 januari 2022

Korte termijn investeerders zijn degenen die zich onder deze grens bevinden, waardoor de kans relatief groot blijft dat zij vanwege emoties besluiten te verkopen. Bull From The Sea heeft het onderzoek van Glassnode bevestigd en concludeerde dat de grens eerder rond de 139 dagen zou moeten liggen. Mogelijk heeft Glassnode gekozen voor 155 dagen om extra zekerheid in te bouwen.

Waarom is dit van belang?

Op dit moment heeft Bitcoin sinds het begin van 2022 moeite om boven het gemiddelde instapniveau van korte termijn investeerders uit te stijgen. De gerealiseerde prijs van korte termijn investeerders is het gemiddelde niveau waarop zij hun Bitcoin hebben aangeschaft. Zoals zichtbaar in de onderstaande grafiek, heeft dit niveau recentelijk voornamelijk als een weerstandsniveau gefungeerd.

Hoe komt dat? Waarschijnlijk zijn korte termijn investeerders geschrokken van de koersbewegingen van Bitcoin. Hun verwachtingen om snel winst te maken zijn niet uitgekomen, en daarom verkopen ze telkens wanneer Bitcoin in de buurt komt van hun gemiddelde instapniveau. Telkens wanneer ze kunnen verkopen “zonder verlies”, drukken ze op de verkoopknop. Daarom zien we dat Bitcoin steeds wordt afgewezen rond dit punt.

Op dit moment ligt het gemiddelde instapniveau van korte termijn investeerders rond de $22.000, wat betekent dat Bitcoin momenteel aanzienlijk daaronder wordt verhandeld. Het is goed mogelijk dat Bitcoin aan een nieuwe stijging begint zodra deze weerstand wordt doorbroken en de meeste korte termijn investeerders die willen verkopen, dit al hebben gedaan.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.