Warren Buffet: Investeren in Bitcoin is vergelijkbaar met gokken

Vandaag, op 12 april, heeft de bekende miljardair en investeringslegende Warren Buffet opnieuw zijn kritische mening gegeven over Bitcoin. Tijdens een interview met CNBC gaf hij aan:

“Het wereldje van cryptocurrency is gelijk aan gokken.” Hij voegde toe: “Ik vind het leuk om tijdens het kijken naar een voetbalwedstrijd een gokje te wagen – dat maakt het spannender. Maar ik vraag me af of ik mijn kost wil verdienen door het op te nemen tegen het casino.”

“Mensen houden van loterijen,” zegt Warren Buffet over de cryptohype. “Het spreekt het gokinstinct aan. We hebben een explosie van gokactiviteiten gezien.” pic.twitter.com/pjNEKdNgr1— Squawk Box (@SquawkCNBC) 12 april 2023

Eerdere negatieve opmerkingen

Buffet’s opmerkingen in het interview sluiten aan bij eerdere uitspraken die de 92-jarige investeerder heeft gedaan over cryptocurrencies. In een ander interview uit 2014 verklaarde hij dat Bitcoin niet meer dan lucht was en ridiculiseerde hij het idee van aanzienlijke intrinsieke waarde.

In een ander CNBC-interview in 2014 waagde Buffett zich aan voorspellingen over de levensduur van Bitcoin. Hij zei dat het hem niet zou verbazen als Bitcoin over 10 of 20 jaar niet meer bestaat. Destijds benadrukte hij ook dat Bitcoin niet beschouwd kon worden als een valuta, omdat het uiteindelijk afhankelijk is van de waarde van de dollar.

In 2018 deed Buffet zijn meest beruchte uitspraak over Bitcoin, toen hij instemde met Charlie Munger’s bewering dat Bitcoin gelijk was aan ‘rattengif’. Buffet voegde eraan toe dat het waarschijnlijk zelfs ‘rattengif in het kwadraat’ was.

Tijdens het recente interview werd de miljardair gevraagd om te reageren op zijn eerdere uitspraak, maar Buffet weigerde hierop in te gaan. In plaats daarvan maakte hij opnieuw een vergelijking tussen cryptocurrencies en gokken.

“Bitcoin is een goktoken en heeft geen intrinsieke waarde. Maar dat weerhoudt mensen er niet van om het roulettewiel te willen draaien,” zegt Warren Buffet over crypto. pic.twitter.com/6MQAiyrS5J— Squawk Box (@SquawkCNBC) 12 april 2023

Bitcoin functioneert als een gokfiche zonder intrinsieke waarde. Niettemin blijven mensen bereid om aan het roulettebord te spelen.
– Warren Buffet

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.