Whale verplaatst 2.000 Bitcoin die al 11 jaar inactief waren

Bitcoin heeft te lijden gehad onder de problemen bij het getroffen handelsplatform FTX. Na een opmerkelijke daling van meer dan 20.000 dollar naar minder dan 16.000 dollar, heeft een grote investeerder besloten dat het genoeg is geweest. Op 11 november ‘s avonds heeft deze investeerder 2.000 Bitcoin verplaatst die sinds augustus 2011 op hetzelfde adres stonden.

Oude 2.000 $BTC zojuist verplaatst. Deze waren inactief sinds aug 2011. Wie was dit?https://t.co/6LnCxFBh5v pic.twitter.com/44ysUZCYkt— Ki Young Ju (@ki_young_ju) 11 november 2022

Wie was verantwoordelijk voor deze actie?

Dit was natuurlijk niet Satoshi Nakamoto zelf; anders zou de wereld op zijn kop staan. Waarschijnlijk gaat het om een vroege mijnwerker die al vroeg betrokken was. Er staat nu nog maar voor 8 dollar aan Bitcoin op het adres, wat suggereert dat de betreffende investeerder waarschijnlijk al zijn Bitcoin naar een handelsplatform heeft gestuurd.

Ondanks dat de inflatie in de Verenigde Staten met 7,7 procent lager uitviel dan verwacht, heeft Bitcoin het moeilijk. Dit heeft voornamelijk te maken met de problemen bij FTX.

Niemand weet op dit moment precies welke gevolgen het instorten van het handelsplatform heeft voor de industrie. De reputatieschade is zeker aanwezig, maar er is een kans dat meer partijen in liquiditeitsproblemen zullen komen na de ineenstorting van het platform. Het crypto-leenplatform BlockFi is in ieder geval al gestopt met zijn activiteiten vanwege liquiditeitsproblemen.

Verdere daling verwacht

Volgens de populaire analist Capo of Crypto zijn de problemen voor Bitcoin nog lang niet voorbij. “Het wordt nog pijnlijker. Ik ben nog steeds 100 procent uit de markt”, aldus Capo of Crypto op Twitter, waar hij meer dan 600.000 volgers heeft.

We staan op het punt om het nog lelijker te zien worden. Ik ben nog steeds 100% uit de markt.— il Capo Of Crypto (@CryptoCapo_) 11 november 2022

Het bovenste bericht in de tijdlijn van Capo of Crypto, vastgezet op 6 oktober, benadrukt dat de meeste mensen op deze momenten fouten maken en daardoor de kans op stijging missen.

Geduld is een deugd. pic.twitter.com/ck1ZDxDpWa— il Capo Of Crypto (@CryptoCapo_) 6 oktober 2022

Met deze boodschap suggereert Capo of Crypto dat hij verwacht dat Bitcoin uiteindelijk zal herstellen, maar niet op de manier waarop de meeste mensen hopen of verwachten. Koersen van financiële activa volgen nooit een voorspelbaar rechte lijn omhoog, vooral niet als het om Bitcoin gaat.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.