Whales vergaren aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin rond de prijs van 19.000 dollar

Analyse op basis van on-chain data is tegenwoordig een veelgebruikte methode om voorspellingen te doen over de koers van Bitcoin. Sinds de lancering van de Bitcoin blockchain in 2009 is er veel informatie beschikbaar die door verschillende partijen is geanalyseerd. Whalemap richt zich voornamelijk op grote spelers (whales) en op welke niveaus zij Bitcoin accumuleren.

Inkopen door Whales

De blauwe cirkels op de prijsgrafiek markeren momenten waarop Bitcoin whales relatief grote hoeveelheden aanschaffen. Rechtsonder in de grafiek is bijvoorbeeld te zien dat op 19 oktober, toen de koers rond de 19.123 dollar lag, whales meer dan 43.200 Bitcoin kochten. Deze niveaus fungeren doorgaans als sterke ondersteuning of weerstand voor de koers.

Op dit moment zijn de whales actief aan het inkopen rond de huidige prijsniveaus, wat mogelijk verklaart waarom Bitcoin momenteel stabiel blijft rond de 19.000 dollar. Dit koopgedrag suggereert dat de whales geloven dat we ons momenteel op of nabij de bodem bevinden. Het is mogelijk dat de koers nog verder kan dalen, maar daar kunnen we uiteraard nooit zeker van zijn.

Betekenis van dit alles

De blauwe bollen in de grafiek geven het aankoopgedrag weer van whales met verschillende omvang. Deze statistieken variëren van wallets met 1 tot 10 Bitcoin tot wallets met meer dan 10.000 Bitcoin. Het is ook mogelijk om specifieke groepen whales te analyseren in deze grafiek als dat je interesse heeft. Als je meer geïnteresseerd bent in de korte termijn bewegingen van de Bitcoin koers, dan kun je ook schakelen naar een grafiek met een uurlijkse tijdschaal.

Wat opvalt in de kortetermijngrafiek van whale-inkopen is dat het in de periode van augustus tot september relatief rustig was op dit gebied. Pas vanaf eind september tot nu zijn de whales weer actief aan het kopen geslagen. Als de experts bij Whalemap gelijk hebben, dan zou er rond dit prijsniveau in de grafiek dus aanzienlijke steun moeten zijn.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.