Whales verplaatsen 748 miljoen dollar aan Bitcoin en Ether

Als je interesse hebt in de toekomstige prijsbewegingen van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, kunnen de handelingen van grote investeerders, ook wel whales genoemd, nuttige inzichten bieden. Binnen de afgelopen 24 uur hebben de meest vermogende spelers in de sector meer dan 748 miljoen dollar aan Bitcoin en Ether van eigenaar laten wisselen.

Wat is er precies gaande?

Whale Alert, een organisatie gespecialiseerd in het detecteren van acties van whales op de blockchain, heeft diverse transacties van Bitcoin en Ethereum waargenomen. Deze transacties kunnen mogelijk iets onthullen over de korte termijn prijsbewegingen van deze twee activa.

🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 237,979 #ETH (390,174,112 USD) overgeschreven van onbekende wallet naar onbekende wallet
https://t.co/6TXu9KZhA5— Whale Alert (@whale_alert) 1 maart 2023

De grootste transactie betrof een Ethereum-whale die 390 miljoen dollar aan Ether overboekte. Deze transactie vond plaats tussen twee onbekende wallets.

Whale Alert spreekt van een onbekende wallet wanneer deze nog niet is geïdentificeerd als behorende tot een beurs of individu. Het is dus mogelijk dat de betreffende whale simpelweg zijn wallets herstructureert en de Ethers niet naar een handelsplatform stuurt om ze te verkopen. Voor zover we kunnen zien, is er geen reden tot bezorgdheid met betrekking tot deze transactie.

Meer grote transacties

De grootste Bitcoin-transactie omvatte eveneens een overdracht tussen twee onbekende wallets. In totaal ging het om 9.756 Bitcoin, ter waarde van ongeveer 231,44 miljoen dollar.

🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 9,756 #BTC (231,443,140 USD) overgeschreven van onbekende wallet naar onbekende wallet
https://t.co/ScRNYgFObQ— Whale Alert (@whale_alert) 1 maart 2023

Voor deze transactie werden slechts 9,18 dollar aan transactiekosten betaald door de betreffende whale. Een dergelijke lage kostprijs is ondenkbaar binnen het traditionele financiële systeem. Dergelijke transacties laten direct de kracht en potentie van cryptocurrency zien.

Zonder tussenkomst van tussenpersonen kunnen deelnemers aan het netwerk aanzienlijke bedragen naar elkaar verzenden tegen relatief lage transactiekosten. Bovendien komen de Bitcoin en Ethereum direct aan op hun bestemming, in tegenstelling tot het traditionele financiële systeem waar dit soms dagen kan duren.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.