Willem Middelkoop prijst Bitcoin aan temidden van bankencrisis

Volgens de Nederlandse expert in edelmetalen, Willem Middelkoop, zijn zowel edelmetalen als Bitcoin wellicht verstandige opties in de komende weken tot maanden. Middelkoop deelt deze visie in het kader van de huidige bankencrisis die zich niet alleen in de Verenigde Staten afspeelt, maar ook al het Europese continent heeft bereikt via Credit Suisse. Hij adviseert om niet meer dan 100.000 euro op je bankrekening aan te houden. Dit advies deelde Middelkoop in een artikel op Patreon.

Opbrengsten sinds afgelopen zondag: Bitcoin +36,4%, Zilver +10,5%, SKF +7,6%, Goud +6,5% – Willem Middelkoop (@wmiddelkoop) 19 maart 2023

Tevreden met de resultaten

Willem Middelkoop, de Nederlandse kenner die bekendheid verwierf door de financiële crisis van 2008 te voorspellen, is tevreden over zijn aanbevelingen op 12 maart. Op die dag noemde hij Bitcoin, zilver, goud en een ETF om short te gaan op banken als potentiële rendabele investeringen. Sindsdien hebben Bitcoin een stijging van +36,4%, zilver +10,5%, ETF +7,6% en goud +6,5% doorgemaakt.

De boodschap die de analist via deze Twitter-publicatie overbrengt, is dat je hem kunt volgen op Patreon, waar hij dergelijke tips deelt met zijn volgers. We hebben momenteel geen toegang tot Middelkoops werk, dus we kunnen hierover geen oordeel vellen. Het is echter duidelijk dat hij kennis van zaken heeft.

Opmerkelijk is dat Middelkoop als doorgewinterde goudinvesteerder de stap naar Bitcoin heeft gewaagd. De meeste ervaren investeerders in goud en zilver vermijden Bitcoin vaak, omdat ze het als bedreiging zien. Middelkoop heeft Bitcoin echter al jaren omarmd en noemde het als een van de eersten “digitaal goud.”

Uitdagingen in Zwitserland

Middelkoop geeft ook zijn visie op de overname van Credit Suisse door UBS, waarbij naar verluidt 2 miljard wordt betaald voor de problematische bank. Volgens Middelkoop is de bank te groot om te redden, waardoor een overname de enige realistische optie was. Hij suggereert zelfs dat de combinatie UBS + Credit Suisse op termijn het faillissement van Zwitserland zou kunnen betekenen.

Te groot om te redden – UBS + Credit Suisse kan op een dag Zwitserlands faillissement veroorzaken… – Willem Middelkoop (@wmiddelkoop) 19 maart 2023

Wat misschien niet algemeen bekend is, is dat de Saudi National Bank enkele weken geleden nog 1,5 miljard dollar investeerde in Credit Suisse voor een belang van 10%. Na de overname van vandaag wordt deze investering volgens Gurgavin geschat op minder dan 100 miljoen dollar.

SAUDI NATIONAL BANK INVESTEERDE $1,5 MILJARD IN CREDIT SUISSE ENKELE WEKEN GELEDEN VOOR EEN BELANG VAN 10% ALS CREDIT SUISSE HET EERSTE BOD VAN UBS ACCEPTEREN, IS HUN BELANG MINDER DAN $100 MILJOEN DOLLAR WAARD. DAT ZOU EEN VERLIES BETEKENEN VAN 93% IN WEKEN. $CS $UBS – GURGAVIN (@gurgavin) 19 maart 2023

Hoe Gurgavin deze berekening exact heeft uitgevoerd, is niet helemaal duidelijk, maar het is zeker opmerkelijk. Stel je voor dat je enkele weken geleden 1,5 miljard in Credit Suisse hebt geïnvesteerd en deze week al zo’n groot verlies hebt geleden. Een afname van meer dan 90% in slechts enkele weken tijd is een buitengewoon scenario, zelfs in de wereld van cryptogeld.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.