Zorgen bij voorspeller van 2022 bodem voor Bitcoin

DonAlt, de pseudonieme handelaar die bekendheid verwierf door nauwkeurig de bodem van de Bitcoin koers te voorspellen in november 2022, uit nu bezorgdheid. In zijn recente editie van Weekly Open, waarschuwt DonAlt dat Bitcoin momenteel weerstand ondervindt op verschillende tijdschema’s.

Bullish actie is dringend nodig

Hoewel DonAlt momenteel nog steeds optimistisch is en geen fundamentele veranderingen ziet in de marktstructuur, maakt hij zich lichtelijk zorgen. Hij benadrukt dat het van groot belang is dat de bullish partijen snel actie ondernemen om de controle terug te krijgen.

Weerstand rond de $23.000

“Hoewel we nog geen nieuwe dieptepunten hebben bereikt en er wel hogere hoogtepunten in de grafiek zijn, moeten we de grens van $23.000 opnieuw overschrijden. Anders zie ik het somber in voor Bitcoin”, aldus DonAlt in zijn analyse.

Mogelijke correctie naar $20.000

Als de Bitcoin bulls er niet in slagen om op korte termijn de $23.000 koers te herstellen, gelooft DonAlt dat een correctie naar $20.000 in het verschiet ligt. Echter, zelfs als de koers terugvalt naar dit niveau, betekent dit niet meteen het einde van de opwaartse beweging voor Bitcoin in 2023.

“Persoonlijk geloof ik dat zelfs als we teruggaan naar $20.000, de markt nog steeds bullish is. We zitten momenteel waarschijnlijk in een correctiefase van één tot twee maanden”, verklaart DonAlt.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld tegen $22.428 en heeft het in de afgelopen 24 uur een bescheiden stijging van 0,04% laten zien. De aandacht is nu gericht op 16:00 uur Nederlandse tijd, wanneer Fed-voorzitter Jerome Powell het spreekgestoelte betreedt.

Het is mogelijk dat zijn toespraak de markt weer volatiel maakt en ook van invloed kan zijn op DonAlt’s analyse. Dit belooft een spannende dag te worden voor Bitcoin, die wellicht het lot van de komende weken zal bepalen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.