Zuid-Koreaanse “Kimchi Premium” nu omgezet in korting

De bekende “Kimchi Premium” van Zuid-Korea is nu veranderd in een korting. Dit betekent dat het momenteel voordeliger is om Bitcoin aan te schaffen op Zuid-Koreaanse handelsplatformen dan elders in de wereld. Volgens gegevens van CryptoQuant fluctueerde de Kimchi premium tussen -0,24 en 0,01 gedurende de periode van 17 tot 19 februari.

Het verschil in koersen

Op dit moment is de Bitcoin-koers bij Coinbase $24.495 en bij Binance betaal je $24.498. Bij het Zuid-Koreaanse Upbit betaal je momenteel slechts $24.410 voor een Bitcoin, terwijl de koers bij Bithumb zelfs onder de $24.400 ligt.

Doo Wan Nam, de Chief Operating Officer van Node Validator en Stablecoin, legt uit dat de verschuiving van Kimchi premium naar korting aangeeft dat er minder interesse is vanuit het Zuid-Koreaanse publiek.

Koreaanse (Kimchi) Premium is nu veranderd in Koreaanse Korting 🤔 Over het algemeen betekent dit dat er minder interesse is in crypto bij Zuid-Koreaanse retailbeleggers, wat ironisch genoeg vaak een goed moment is om te kopen, omdat je later jouw Bitcoin met een premie van 20% aan Zuid-Koreaanse gokkers kunt verkopen wanneer ze FOMO ervaren, aldus Doo Wan Nam op 19 februari 2023.

Profiteren van de verschillen

Sommige handelaren proberen gebruik te maken van de koersverschillen tussen handelsplatformen, wat bekend staat als arbitragehandel. In het verleden was de grootte van de Kimchi premium vooral gerelateerd aan nieuwsgebeurtenissen. Met name bij negatieve nieuwsberichten over Zuid-Koreaanse handelsplatformen waren er dalingen te zien.

In het begin van 2018 verdween de premium bijvoorbeeld volledig, nadat de Zuid-Koreaanse overheid plannen aankondigde om strenger op te treden binnen de industrie. Uit een paper van de Universiteit van Calgary uit 2019 blijkt dat de Kimchi premium voor het eerst opdook in 2016.

Volgens onderzoekers betaalden Zuid-Koreanen tussen januari 2016 en februari 2018 gemiddeld 4,73% meer voor een Bitcoin dan Amerikanen. Dit verschil van bijna 5% voor een wereldwijde financiële asset is aanzienlijk.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.