Zwitserse overheidsbank PostFinance gaat de mogelijkheid aanbieden voor haar klanten om te handelen in Bitcoin

PostFinance, een bank in handen van de Zwitserse overheid, bereidt zich voor om haar klanten de optie te geven om te investeren in en op te slaan in digitale valuta.

Toenemende vraag van klanten naar cryptocurrency

Op 5 april kondigden PostFinance en de lokale crypto-bank Sygnum aan dat ze samenwerken om gereguleerde digitale activadiensten aan te bieden aan PostFinance klanten. Deze samenwerking maakt het specifiek mogelijk voor PostFinance klanten om grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum aan te schaffen, op te slaan en te verkopen.

De crypto-diensten worden aangedreven door het institutionele zakelijke aanbod van Sygnum, waardoor banken toegang krijgen tot de markt van gereguleerde digitale producten. Het B2B-netwerk omvat meer dan 15 partnerbanken en ondersteunt verschillende cryptocurrencies, inclusief diensten zoals ‘staking’ om inkomsten te genereren.

De stap van PostFinance naar crypto komt voort uit de groeiende vraag van haar klanten, verklaarde Philipp Merkt, Chief Investment Officer van de bank:

“Digitale activa maken nu integraal deel uit van de financiële wereld en onze klanten willen toegang tot deze markt via PostFinance, hun vertrouwde bank.”

Bekend om pro-crypto houding

PostFinance, opgericht in 1906, is de financiële dienstverlener van Swiss Post, de nationale postdienst van Zwitserland. Het bedrijf staat genoteerd aan de beurs en is bekend om haar positieve houding ten opzichte van cryptocurrency. Zo heeft het bijvoorbeeld haar eigen platform voor het bewaren van crypto ontwikkeld en digitale verzamelobjecten uitgebracht die gekoppeld zijn aan fysieke postzegels in 2021.

Opvallend is dat de aankondiging van de crypto-handelsdiensten van PostFinance kort volgt op de lancering van Crypto Stamp 3.0 door Swiss Post. Dit is een nieuwe versie van cryptozegels met zowel fysieke als niet-fungibele token-versies die geïntegreerd zijn met kunstmatige intelligentietechnologie. De nieuwe cryptozegel van Swiss Post wordt naar verwachting beschikbaar op 2 mei 2023.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.