Zwitserse zorgverzekeraar Atupri accepteert vanaf nu cryptovaluta als betaalmiddel

Zorgverzekeraar Atupri Health Insurance onthulde onlangs dat zijn 200.000 klanten nu in staat zullen zijn om betalingen te doen met behulp van Bitcoin en Ethereum.

Atupri werd in 1910 opgericht, vandaag de dag is het bedrijf een van de vijftien grootste zorgverzekeraars van Zwitserland. Alleen al in het standaardmodel van de verplichte basisverzekering telt het ziekenfonds ongeveer 176.000 leden. In 2019 meldde het bedrijf een premie-inkomen van 885 miljoen dollar. De 110-jarige bedrijf is de “eerste” zorgverzekeraar in Zwitserland die cryptovaluta accepteert.

 Atupri health insurance now accepts cryptocurrencies

Samenwerking met Bitcoin Suisse

In een aankodiging die het bedrijf recent publiceerde, kondigde Atupri aan dat het een partnerschap had aangegaan met Bitcoin Suisse (een financiële diensverlener in crypto-industrie) om hun klanten in staat te stellen betalingen uitvoeren in BTC en/of ETH. Bitcoin Suisse zal de ontvangen Bitcoin converteren in fiat geld, in dit geval Zwitserse francs. Daardoor loopt de verzekeraar minder risico op, omdat de prijs van cryptovaluta nogal schommelt. Bitcoin Suisse zal geen extra comissie aanrekenen buiten de vergoeding aan de miners.

“Als digitale pioniers in de gezondheidssector anticiperen wij op sociale trends en bieden we verzekeringsoplossingen met langetermijnperspectieven”, aldus Caroline Meli, hoofd marketing en sales van Atupri. Blockchain-technologie en het daarmee samenhangende gebruik van cryptovaluta zal steeds belangrijker worden”, voegde ze eraan toe.

Bitcoin Suisse, opgericht in 2013, is de Zwitserse pionier en marktleider op het gebied van crypto-financiële diensten. Het heeft bijgedragen aan de vormgeving van het crypto- en blockchain-ecosysteem in Zwitserland en is een drijvende kracht geweest in de ontwikkeling van de ‘Crypto Valley’ en ‘Crypto Nation Switzerland’. Bitcoin Suisse zorgt onder andere voor de handel in digitale activa voor klanten en het biedt ook cryptobewaardiensten aan.

Armin Schmid, hoofd van de crypto-betalingen van Bitcoin Suisse, zei: “We zijn blij met de samenwerking met Atupri en garanderen veilige en ongecompliceerde betalingsopties met cryptovaluta.”

In mei dit jaar voegde het bedrijf goud, zilver en platina toe aan zijn platform, waardoor gebruikers de edele metalen kunnen verhandelen tegen zowel BTC als ETH, evenals vijf andere belangrijke fiatvaluta’s. Het voegde eveneens custodial support functies en staking services toe voor de Tezos coin (TXZ). Bitcoin Suisse is zelfs van plan volgend jaar een security token aanbieding uit te voeren en zijn activa tegen 2022 op de beurs te laten noteren.

Collaboration between Bitcoin Suisse and Atupri Health Insurance

Zwitserland een Bitcoin-minded land

Zwitserland wordt ook wel een “Bitcoin-Minded” land genoemd, omdat het een thuisbasis is van veel cryptobedrijven. In de afgelopen maanden hebben veel Zwitserse banken en bedrijven nieuwe cryptovaluta-gerelateerde diensten aangeboden. Basler Kantonalbank (BKB) een Zwitserse kantonnale bank zei dat het vanaf 2021 cryptovaluta en custody-diensten zal aanbieden via een van haar dochterondernemingen en een andere Zwitserse bankgroep, Bank Cler.

Zwitserland doet tal van inspanningen om ervoor te zorgen dat dit ecosysteem zich onder goede omstandigheden ontwikkelt. Door het wegnemen van de wettelijke hindernissen die voor crypto-bedrijven gelden, zorgt Zwitserland ervoor dat het een land van innovatie blijft voor deze groeiende sector. Het verwelkomt tevens het gebruik van cryptovaluta en andere crypto-gerelateerde technologieën.

Dankzij deze samenwerking met Bitcoin Suisse bewijst verzekeringsmaatschappij Atupri dat het proces van het accepteren van cryptovaluta volledig transparant kan zijn voor een bedrijf. Hopelijk dient dit initiatief als voorbeeld om andere bedrijven te overtuigen hetzelfde te doen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.