Ervaringen van plus500

plus500 logo in kleur

Er zijn op dit moment veel sites waar je terecht kunt als je graag van plan bent om in bepaalde soorten activa te investeren. Het is dan ook niet zo raar dat er mensen zijn die hun geld voor zich willen laten werken, je kunt er namelijk een hoop geld mee verdienen als je het op de juiste manier weet aan te pakken. Hou er wel rekening mee dat er een reële mogelijkheid bestaat dat je al je kapitaal verliest. 

Nu is het alleen wel zo dat lang niet iedereen de tijd heeft om alle platforms te vergelijken. In dit geval kan je dit artikel even doorlezen.

Wij hebben in dit artikel alles op een rijtje gezet wat je moet weten rondom de bekende aanbieder.

Zo weet je na het lezen precies waarom je bij deze broker zou gaan moeten beleggen in bepaalde soorten investeringen.

Opgelet: 80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Plus500 is een op de Londense beurs genoteerde wereldwijde CFD- makelaar die in 2008 in Israël is opgericht.

Het wordt gereguleerd door verschillende internationale financiële autoriteiten, waaronder top-tier autoriteiten zoals de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk en de Australische Securities and Investments Commission (ASIC).

plus500 startscherm

 

Plus500 wordt als secure beschouwd omdat het beursgenoteerd is, zijn financiële gegevens bekendmaakt en gereguleerd wordt door verschillende top-tier financiële autoriteiten.

Ook vallen zij onder het toezicht van de FCA regulatie. Hierdoor weet je dat je te maken hebt met een betrouwbare partij. Plus500 heeft een eenvoudig, gebruiksvriendelijk handelsplatform, met een bijzonder goed ontworpen mobiel platform.

Het proces van het openen van een rekening is volledig digitaal en naadloos. De transactiekosten zijn laag. Dit maakt het een uitstekende site om te overwegen als je graag wilt handelen in CFD’s.

Hou er rekening mee dat de handel in CFD’s meer risico’s met zich meebrengt dan bijvoorbeeld de handel in aandelen of andere soorten beleggingen. Dit komt met name door de werking van het hefboom effect wat wordt gebruikt bij het handelen.

Voordelen van het gebruik van plus500

Er zitten veel voordelen verbonden als je ervoor kiest om plus500 te gebruiken voor het verhandelen van bepaalde soorten investering. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet die je zelf zult ondervinden bij het gebruik van plus500.

Opgelet: 80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Is plus500een scam? Nee!

beleggen met plus500 tablet

Wij hebben aan de hand van onze bronnen kunnen bevestigen dat het platform van plus500 niet is aan te merken als een scam. Hoe zijn we precies tot deze uitslag gekomen?

De volgende redenen hebben voor ons de doorslaggevende factor gegeven bij het maken van deze keuze.

  • Deze site staat onder het toezicht van de FCA regulatie
  • De site wordt door zowel Britse en Australische entiteiten gereguleerd
  • De klantenservice reageerd altijd op vragen

Inloggen bij plus500: Hoe maak je een account aan?

Wanneer je zelf van plan bent om te gaan beleggen via het platform van plus500 dan zal je natuurlijk eerst een account aan moeten maken voordat je echt aan de slag kunt gaan. Er zijn een paar stappen die je moet volgen om over een account op deze site te beschikken.

 

plus500 accountcreatie

 

Om het weer wat makkelijker voor je te maken vind je hieronder deze stappen even terug. Dit zorgt ervoor dat je precies weet wat je moet doen als je zelf wilt beleggen in CFD’s.

Stap 1: Registratie

De eerste stap is natuurlijk de registratie van het account zelf op de site van plus500. Ga naar de homepage van plus500en registreer een gratis account door op de knop bovenaan het scherm te klikken.

Het is van belang dat je altijd de juiste gegevens invult bij het aanmaken van een account. Als je dit niet doet is het namelijk mogelijk dat je later nog aanpassingen moet maken, dit is niet bepaald handig.

Het is verstandig om altijd ene sterk wachtwoord voor je account aan te maken. Op die manier voorkom je dat er andere mensen zullen zijn die toegang verkrijgen tot jouw rekening.

De site voldoet aan de maatregelen voor gegevensbescherming, hierdoor weet je dat jouw data veilig is.

Stap 2: Storten

Bij Plus500 zijn er verschillende valuta’s beschikbaar, maar het is niet transparant hoeveel en welke. Je moet contact opnemen met de klantenservice als je jouw basisvaluta wilt wijzigen.

Zorg er echter voor dat je dit doet voordat je geld op je rekening stort. Waarom is dit van belang? Om twee redenen.

Als je jouw handelsrekening financiert in dezelfde valuta als je bankrekening of je handelt in activa in dezelfde valuta als de basisvaluta van je handelsrekening hoef je geen omzettingskosten te betalen.

accounttypes

Een handige manier om te besparen op valutaconversiekosten is door een multi-valuta bankrekening te openen bij een digitale bank.

Stap 3: Demo rekening

Plus500 onderscheidt zich echt van andere brokers als het gaat om hun gratis demorekening.

Zelfs nadat je jouw echte rekening hebt geopend, kun je jouw demorekening blijven gebruiken om je handelsideeën te testen die je in de toekomst zou kunnen hebben. Veel andere brokers zullen na een eerste gratis periode kosten in rekening brengen voor een demo-account.

Plus500 biedt geen educatieve cursussen, video’s of marktcommentaar op zijn website aan. Plus500 biedt handelaren een demorekening aan waar ze ideeën kunnen testen met virtueel geld.

In feite kunnen handelaren eenvoudig en naadloos heen en weer schakelen tussen de demorekening en de echte geldrekening.

Stap 4: Handelen van CFD’s

Het handelen met CFD’s is voor geavanceerde handelaren. Het platform heeft zeer eenvoudige interface, als je weet wat je doet kan je zo beginnen met het verhandelen.

Lees je wel echt in voordat je begint met het handelen. Zoals we al even hebben gezegd zitten er risico’s verbonden aan de handel in CFD’s.

Hier moet je van bewust zijn voordat je besluit om jouw geld te investeren. Ook raden wij je aan om niet meer geld te investeren dan dat je bereid bent om te verliezen.

Is het de moeite waard om een account te openen bij plus500?

Aangezien er altijd aardig wat komt kijken bij het kiezen van een broker is het handig dat je wel een beeld krijgt over de broker die je voor je hebt.

plus500 gelddiagram

Disclaimer: Afbeelding toont illustratieve prijzen

We hebben hieronder de belangrijkste onderdelen van de site voor je op een rijtje gezet:

1. Klantenservice

Je kunt altijd je vragen stellen aan de klantenservice als je iets te weten wilt komen over bepaalde onderdelen van het handelen op de site.

Door deze ondersteuning is het niet meer nodig om met vragen rond te lopen als je gaat beleggen, dit is toch wel een zeer groot voordeel. Door deze klantenservice zal je voorzien zijn van alles wat je maar nodig kunt hebben om zelf aan de slag te gaan met bet beleggen op de site.

plus500 serviceklant

Dit is echt een stuk beter dan de andere opties van dit moment. Je kunt contact opnemen met de klantenservice via live chat en e-mail.

Er is geen telefonische ondersteuning, maar ze gebruiken WhatsApp. Naast de goede kwaliteit van de klantenservice is deze ook 24/7 beschikbaar, wat bij de meeste andere broker niet het geval is.

2. Een goede interface

Het Plus500-webhandelsplatform is eenvoudig, goed ontworpen en simpel te gebruiken. Zo kan zelfs een first-timer gemakkelijk door de site navigeren.

De zoekfunctie is geweldig, je zult geen moeite hebben om iets te vinden. U kunt de producten links gecategoriseerd vinden of u kunt zoeken door de productnaam in te voeren.

Plus500 biedt transparante portfolio- en kostenrapporten.  Er wordt duidelijk aangegeven hoeveel je hebt betaald. 

plus500 handelsvisie

De samenstelling van je huidige portefeuille wordt ook duidelijk gemaakt. Deze kun je eenvoudig controleren in de balk boven aan het platform.

3. Verificatie

Het verificatie proces zal over het algemeen super snel achter de rug zijn. Het is super eenvoudig om je account op te zetten, het enige wat nodig is zijn de gegevens die je verplicht moet invoeren aan de hand van he KYC beleid.

Dit wordt gedaan om alle handelaren op eigenlijk iedere website. Dit is een eis die we op dit moment bij iedere broker terug zien komen.

Het is verplicht als een extra beveiliging, het beschermt je namelijk tegen mogelijke witwaspraktijken op de site.

4. Deposito’s / opnames

Plus500-opname is gratis voor de eerste vijf opnames per maand. Daarna wordt er €10 per opname in rekening gebracht. Dit is een concurrerend aanbod, aangezien veel andere brokers opnamekosten in rekening brengen.

Er is ook een minimaal opnamebedrag, namelijk €50 voor PayPal en €100 voor bankoverschrijvingen en creditcards.

plus500 omgekeerd beeld

Als je minder dan dit bedrag wilt opnemen, wordt er €10 in rekening gebracht. Voor opnames kun je dezelfde methoden gebruiken als voor stortingen.

Hoe lang duurt het om geld op te nemen bij Plus500? Over het algemeen duurt het 2 werkdagen. Je kunt alleen geld opnemen op rekeningen op jouw naam.

5. Onze conclusie over het platform

Plus500 is een goede CFD broker. Het wordt aanbevolen voor handelaren die zich bewust zijn van de risico’s van CFD-handel.

De makelaar wordt wereldwijd door verschillende financiële autoriteiten gereguleerd, waaronder het Britse FCA, en is genoteerd aan de London Stock Exchange. Je zal als Hollander gebruik maken van Plus500, dus de FCA beleggersbescherming is van toepassing.

Het Plus500-platform is eenvoudig te gebruiken, met een geweldige gebruikerservaring.

Hiermee kunnen zelfs beginnende gebruikers gemakkelijk navigeren op het platform. De kostenzijn concurrerend, maar de financieringstarieven zijn vrij hoog. Enkele meer geavanceerde onderzoek tools zouden nuttig zijn, maar hier kunnen we echt niet zo veel over klagen.

Aangezien er geen minimumsaldo vereist is, geen opnamekosten boven de €100 en de inactiviteitsvergoeding pas na drie maanden van kracht wordt zou je Plus500 zeker eens moeten uitproberen.

FAQ

Veel gestelde vragen

Plus500 is in 2008 in Israël opgericht door zes personen die alumni waren van het Technion Institute of Technology.

Een van de oprichters heeft het bedrijf opgericht met 400.000 dollar van zijn eigen geld. In 2013 haalde het bedrijf 75 miljoen dollar op via een beursgang op de AIM-markt van de Londense beurs. In 2014 had het bedrijf een marktkapitalisatie van meer dan 1 miljard dollar.

Plus500 is geregistreerd en gevestigd in Israël en heeft dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Cyprus en Australië.

De dochterondernemingen zijn als volgt gereguleerd: Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909), Plus500CY LTD is geautoriseerd en gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (Licence No. 250/14), Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), gelicentieerd door: ASIC in Australië, AFSL #417727, FMA in Nieuw-Zeeland, FSP #486026; geautoriseerde financiële dienstverlener in Zuid-Afrika, FSP #47546.

Ja, Plus500 is een betrouwbaar, beursgenoteerd bedrijf dat in meerdere rechtsgebieden is gereguleerd. Plus500 is een veilige manier om CFD’s te verhandelen.

Plus500-dochterondernemingen worden individueel gereguleerd door de volgende instanties; Financial Conduct Authority (FCA), Cyprus Securities Exchange (CySEC), Australian Securities and Investments Commission (ASIC).

Dit laat zien dat het een site is die een uitstekenede kwaliteit weet te leveren en die je kunt vertrouwen voor het handelen.

Plus500 heeft zijn systemen verbeterd en geüpgraded. Als gevolg daarvan heeft Plus500 de meeste handelsaccounts geüpgraded naar ‘Gold-accounts’.

Deze rekeningen hebben verschillende eenheden van handelsgrootte en een korting van 5% op alle overnight financieringskosten.

Elk instrument heeft een andere eenheid van handelsgrootte. Handelaren kunnen de instrumenten kiezen die het beste bij hun handelsdoelen passen.

Plus500 biedt nu een professionele klantenrekening (Pro-rekening) aan handelaren die aan bepaalde criteria voldoen.

Handelaren die kiezen voor een Pro-rekening verliezen de toegang tot de Financial Ombudsman Service (FOS). De FOS is een onafhankelijke organisatie die is opgericht om geschillen tussen financiële instellingen en hun klanten op te lossen.